Om wat voor reden dan ook zoeken mensen iemand om hun tuin te onderhouden. Ze hebben misschien de kennis of de tijd niet. We gaan dan samen door de tuin. Er valt zoveel te zien, ik geef tips en kan mensen attent maken op mogelijk-heden om nog meer uit de tuin te halen, als leef-ruimte. Vaak ben ik dan na twee of drie keer klaar, ze kunnen het nu zelf. Of ik kom nog een paar keer per jaar om wat grotere klussen te doen.
Het kan ook zijn dat iemand fysiek niet meer in staat is hun tuin te onderhouden. Ze houden van de tuin, koesteren bepaalde planten of hoekjes en zijn misschien jaren bezig geweest om de tuin vorm te geven. Dan hebben we gesprekken over de tuin, ik laat weten wat ik gedaan heb en wat ik een volgende keer van plan ben.
En natuurlijk zijn er ook hele praktische redenen om een hovenier in te huren. Dan moet gewoon het gras bijgehouden, de heggen gesnoeid, het onkruid uit de borders.
Uiteindelijk is het resultaat altijd: een tuin die naar volle tevredenheid past bij de eigenaar, met een vleugje                 Wilgenhut.